NurseBuddy on myös omaisen kaveri

Olen nyt reilun kuukauden käyttänyt yritykseni toiminnanohjaus- järjestelmänä NurseBuddya. Ja pakko sanoa, että niin minä kuin omaisetkin ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä tähän ohjelmaan. NurseBuddy on kehitetty tukemaan asiakkaan kotona pärjäämistä. Erityisen hyvän siitä tekee, että se vähentää kirjaamiseen käytettyä aikaa ja sitä kautta antaa enemmän aikaa käytettäväksi asiakkaan hyväksi. NurseBuddyssa asiakkaalle luodaan suojattu näkymä hoitotietoihin. Ohjelmassa pystytään luomaan asiakkaan suostumuksella omaiselle perhenäkymä. Perhenäkymään päästääkseen omaiselle luodaan käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla hän pääsee katsomaan mitä asiakkaan luona on kukakin päivänä tehty. Lisäksi ohjelman avulla pystyy laittamaan viestiä suoraan hoitajalle koskien omaisensa hoitoa.

Tärkeä asiaa ohjelmassa on, että hoitajan kirjaukset tehdään suoraan ohjelmaan ja ne ovat välittömästi sieltä luettavissa. Esimerkiksi, kun olemme asiakkaan kanssa käyneet lääkärissä, niin olen kirjannut tiedot suoraan järjestelmään ja omainen on päässyt kirjaukset suoraan lukemaan haluamanaan ajankohtana. Palaute tästä on ollut ylistävää, koska tieto käynnistä on heti käytettävissä. Nyt omaisen ei tarvitse yrittää tavoittaa hoitajaa puhelimitse, vaan tiedon voi käydä lukemassa milloin omainen itse ehtii ja haluaa. Tämä luo läpinäkyvyyttä ja lisää osallistuvuutta hoitotyöhön. Koska kirjauksista puhuttaessa on aina painotettu, että ”sitä mitä ei ole kirjattu ei ole myöskään tehty”, NurseBuddyn avulla kirjauksien laatu paranee, koska tiedon pitää olla nähtävissä ja sitä kautta yhdessä sovittu suunnitelma tulee paremmin toteutetuksi.

Ylipäätään hoidon seuranta ja tiedon välittyminen asiakkaan tilanteesta lievittää omaisen huolta kotona pärjäämisestä. Olen huomannut, että omaiset kokevat erittäin merkittävänä asiana sen, että he ovat tietoisia mitä muutoksia asiakkaan voinnissa tapahtuu. Lisäksi tärkeää on, että terveysmuutoksiin reagoidaan riittävän nopeasti ja ne merkitään ylös asiakastietoihin. Usein omaiset asuvat muualla ja tämän takia tiedon välittäminen vähentää epätietoisuudesta johtuvaa stressiä. Voin sanoa, että NurseBuddy tuo mielenrauhaa niin minulle omaisille kuin hoitajillekin. Ja tästä kaikesta hyötyy myös asiakas, koska hän saa laadukkaampaa hoitoa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s